Monday, March 10, 2008

Пиле "Моцарела"



Не зная дали италианците са чували за това "италианско" ястие. Американците обаче, го намират за много "италианско".

Рецептата надали е автентична, но е лесна и вкусна - което е най-голямото й предимство.

В приготвянето й могат да се правят доста вариации - като например, дали да се приготви с пилешко филе или с пържола от бут, или направо с цяло бутче. В последния случай, махнете му кожата - там има най-много мазнини, а ние трябва да сме красиви и елегантни!
Може да вземете паста по ваш избор - спирали, спагети...Каквото обичате или каквото имате в момента.

И накрая - може да си приготвите доматения сос сами, а може да вземете консерва с готов сос, който само да "облагородите" с още малко подправки.

За приготвянето на ястието са ви необходими:
4 порции пилешко
галета
1 яйце
зряла моцарела
1 кутия сос за спагети
глава лук
3 - 4 скилидки чесън
1/2 пакет паста по избор (но все пак гледайте да е италианска, а в краен случай - гръцка)
зехтин, сол, босилек

- Панирайте пилешкото месо последователно в разбито яйце и галета и поставете в тиган със загрят зехтин, за да се запържи от всички страни;
- Прехвърлете пилето в тавичка и наредете върху него резени моцарела. Поставете за 15 мин. в загрята до 200*С фурна, да се запече;
- Сварете пастата в подсолена вода, съгласно указанията на пакета;
- В дълбок тиган задушете нарязаните на ситно лук и чесън, след което добавете соса за спагети и оставете да се сгъсти за няколко минути. Подправете с босилек;

- Поставете част от соса в чинията, върху него - изпеченото пиле с моцарелата и гарнирайте с паста. Отгоре добавете още сос, ако е необходимо.

Не забравяйте чашата червено вино!

1 comment:

Вили said...

Италианците може да не са чували за това ястие, но се получава вкусно! Те правят пилешкото с пармезан. Също много добре става! Успех!

Search This Blog