Идеята е наТomKat Studio, но там нещата ми се видяха много сложни - трябваше да меря грамове, да правя сиропи, да ги охлаждам ... затова "рационализирах" технологията и я сведох до два продукта и три стъпки (накарай мързеливия на работа...)
А именно:
1. Почистете от семките и кората 1/2 пъпеш "медена роса" и го нарежете на кубчета, които поставете в дълбока купа. Добавете 1/3 ч.ч. мед (или колкото ви е по вкуса). Пасирайте добре.
2. Разпределете получената смес в няколко малки пластмасови/картонени чашки за еднократна употреба. При мен се получиха 6 чашки.
3. Поставете ги във фризер. Засечете с таймер точно 30 мин. След изтичането им, поставете в средата на всяка чашка по една бъркалка за кафе. Става и с малки лъжички.
Изчакайте 6 часа, за да стегнат добре близалките и да станат готови за "употреба".
Внимателно скъсайте кофичката и ...
... и да знаете, че свършват много бързо.
No comments:
Post a Comment