Friday, September 17, 2010

Букурещ, видян набързо

Един приятел каза, че написаното тук звучало като поток на мисълта ...Е, скъпи Сава, сега ще  разбереш какво е "поток на погледа". Защото няма да разказвам колко е красив този град. Само ще го покажа.

Пригответе се за кратка разходка из Стария град. Но първо си пуснете това:




И поемаме. Пеш. Имаме цял ден пред себе си.
Нека обувките са ниски, защото повечето улици в този район са разкопани (е, с това поне сме свикнали).


 

 
 

 

Всички снимки - тук!
La revedere!

3 comments:

LaMartinia said...

В Букурещ винаги съм била по работа. Странна смесица от аристократизъм и капитализъм. Спомням си страхотния централен квартал с къщите (не помня името), многото разнообразни заведения, дворецът на Чаушеску, тяхното "Champs Elisees" и улеснението, че румънците разбират лесно италиански:-) когато питахме румънските си колеги за местна забележителност, те отговаряха в един глас "МОЛ-а" :-))))
Бих го посетила с удоволствие просто за разходка:-)

sladka hapka said...

И аз бях по работа :) Но за мой късмет, имах половин неделен ден на разположение ... а след това - само късните вечери, когато не може да се снима.

Румънските ми колеги се отличаваха с изумителна липса на чувство за национална гордост, като горещо ме съветваха да пия вносна бира и да си купувам само белгийски шоколад.

Ангелина said...

Аз ще добавя местен съвет, подобен на даденият на ЛаМартиниа ( Защо стария квартал? Там има само стари къщи! Идете в мола!:)) и препоръка за една от най-прекрасните кръчми , вкоито изобщо някога съм сядала ,"Амстердам".
И усещането,че някак си съм свила в погрешната пресечка. През цялото време .

Search This Blog